Падіння цін на чорне золото загрожує кліматичній угоді
Категорія
Світ
Дата публікації

Падіння цін на чорне золото загрожує кліматичній угоді

Падіння цін на чорне золото загрожує кліматичній угоді
Джерело:  Associated Press

Падіння цін на нафту є зростаючою загрозою для світових зусиль зі скорочення викидів за рахунок збільшення використання відновлюваних джерел енергії, заявив Фатіх Бірол, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.
Фатіх Бірол, глава Міжнародного енергетичного агентства, яке консультує країни-імпортери нафти, заявив, що падіння цін на нафту і газ загрожує знизити стимули урядів у сфері підвищення енергетичної ефективності - в їх транспортних мережах, наприклад, - а також встановленню електростанцій, що використовують альтернативні джерела енергії.
Бірол говорить, що питання енергоефективності було обумовлене не стільки проблемами навколишнього середовища, скільки зацікавленістю в економії грошей, і цей стимул зникне, якщо викопне паливо подешевшає. Він попередив комісію експертів у галузі енергетики, які зібралися в Давосі на Всесвітній економічний форум, що «життя для поновлюваних джерел енергії буде нелегким".
Нагадаємо, 190 країн світу на Кліматичній конференції в грудні домовились про обмеження зростання глобальної температури на рівні 2 ° С, і цей крок вимагатиме нарощування енергії з відновлюваних джерел.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?