Суд заарештував акції Курченка на 2 млрд гривень
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд заарештував акції Курченка на 2 млрд гривень

Суд заарештував акції Курченка на 2 млрд гривень
Джерело:  NV

Печерський суд Києва заарештував 80% акцій Брокбізнесбанку. Згідно з судовими документами, клопотання про накладення арешту було подано до суду Генпрокуратурою, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое время.

Генпрокуратура проводить розслідування махінацій бізнесмена Сергія Курченка, якому належить Брокбізнесбанк і який переховується від українського правосуддя. Представники ГПУ просили про арешт акцій, які належать компаніям Анкона-торг (номінальна вартість - 252 млн грн), Хига (252 млн грн), Айнам (252 млн грн), Алконост (252 млн грн), Амінамі (252 млн грн), Ультрастарінвест (252 млн грн), Муйне (252 млн грн), Амадіна (252 млн грн), Східно-європейська паливно-енергетична компанія (номінальна вартість - 4 млн грн).
Відповідне клопотання було обумовлено тим, що ГПУ веде досудове розслідування за підозрою Курченка в розтраті майна в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).
У судових документах говориться, що Курченко, використовуючи підконтрольні йому Укрхарківгазпостачання-2009, Луганськпропангаз, Харків-СПБТ, ГазУкраіна-2009, ГазУкраіна-2 020, Запоріжгаз-2000 і Черкаси-Газснаб, викуповував скраплений газ за пільговими цінами, після чого розподіляв отриманий прибуток між учасниками та легалізував його через підконтрольні йому Брокбізнесбанк і Реал Банк. Надалі заарештовані акції Курченка можуть бути конфісковані, якщо суд визнає його провину в пред'явлених злочинах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?