Йоахім Гаук виступив на захист скорочення кількості мігрантів
Категорія
Світ
Дата публікації

Йоахім Гаук виступив на захист скорочення кількості мігрантів

Йоахім Гаук виступив на захист скорочення кількості мігрантів
Джерело:  Associated Press

Президент Німеччини каже, що обмеження числа біженців, які прибувають до Європи, необхідно і "морально допустимо", якщо континент продовжить надавати допомогу нужденним, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Підкреслюючи «людську відповідальність» за прийом жертв переслідувань, Йоахім Гаук заявив на конференції в Давосі, Швейцарія, що Німеччина і європейські країни повинні обмежити число мігрантів, які прибувають, щоб уникнути перевантаження.
Він згадав ризик того, що деякі країни Європейського Союзу бажають встановити кордони всередині 28-національного блоку, в той час як питання безпеки загострюються у зв'язку з відсутністю перевірок. Він сказав, що правила ЄС щодо свободи пересування по всій території блоку "можуть бути гарантовані, тільки якщо рух контролюється на зовнішніх кордонах".
Потік мільйонів людей, в основному з охопленої війною Сирії, в останні місяці призводить до того, що європейські країни замислюються про закриття кордонів і обмеження в'їзду. Це питання стало гарячою темою і було використане політиками-популістами, деякі з яких зацікавлені в закритті національних кордонів в рамках ЄС.
Гаук заявив, що без обмежень проблема буде рости і збільшувати популістські рухи, у свою чергу, створюючи ще більші обмеження здатності Німеччини вітати тих, хто її потребує.
Нагадаємо, через напружену ситуацію з мігрантами канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від поїздки на Всесвітній економічний форум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?