У Польщі є українські трудові мігранти, а не біженці - посол
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі є українські трудові мігранти, а не біженці - посол

У Польщі є українські трудові мігранти, а не біженці - посол
Джерело:  Укрінформ

У Польщі немає біженців з України, а є українські трудові мігранти, які там офіційно перебувають, мають хорошу репутацію і працюють на зростання економіки країни.
Про це заявив посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, коментуючи слова польського прем'єра Беати Шидло про перебування в країні "близько мільйона біженців" з України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Насправді в Польщі немає біженців з України. У Польщі перебуває, можливо, до мільйона людей - українських робітників, які прибули і перебувають тут легально, і які займають робочі місця і вакансії, що звільнилися в Польщі після того як мільйони поляків виїхали за кордон у пошуках кращої роботи", - сказав посол.
За словами Дещиці, українські трудові мігранти не тільки не просять соціальної допомоги, як це передбачено статусом біженця, а платять у Польщі податки, мають хорошу репутацію і високу кваліфікацію.
"У тому числі завдяки їм польська економіка продовжує перебувати на високому рівні розвитку", - підкреслив дипломат.
Посол України в Польщі припустив, що, називаючи українських трудових мігрантів "біженцями", польський прем'єр використовувала це як аргумент в дискусії про розподіл біженців між країнами ЄС (Польща зобов'язалася прийняти протягом двох років більш 7000 біженців з півдня).
Нагадаємо, глава польського уряду Беата Шидло заявила, що в Польщі перебуває більше мільйона біженців з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?