Прем'єр Нідерландів на референдумі виступить на захист угоди з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Нідерландів на референдумі виступить на захист угоди з Україною

Прем'єр Нідерландів на референдумі виступить на захист угоди з Україною

Угода про асоціацію Україна-ЄС стоїть на порядку денному нідерландського головування в Євросоюзі, тому уряд Нідерландів захищатиме Угоду напередодні консультативного референдуму.
Таку заяву зробив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після презентації програми головування Нідерландів в ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Ми потребуємо її (Угоди). З одного боку, це угода про Зону вільної торгівлі, але водночас ця угода пов'язана зі стабільністю на кордонах Європейського союзу", - повідомив прем'єр.
Рютте запевнив, що поділяє думку про те, що в цьому випадку мова не йде про попередній крок у приєднанні України до Євросоюзу.
"Тобто це угода про вільну торгівлю, про стабільність на кордонах Європейського союзу, а не попередній вступ (до ЄС). Ось чому під час референдуму в Нідерландах (про ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС-Україна) я разом з моїми колегами виступлю на захист цієї угоди з Україною", - пообіцяв політик.
Нагадаємо, напередодні в мережі з'явився фейковий відеоролик, в якому "бійці" полку "Азов" загрожують Нідерландам терактами в разі відмови уряду країни від підписання Угоди про асоціацію України та ЄС. В "Азові" спростували причетність до запису ролика, а в Адміністрації президента назвали відео "цинічним проявом агресивної пропаганди, яка з усією очевидністю спрямована проти України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?