Під час виборів на окупованих територіях потрібно контролювати ЗМІ - ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Під час виборів на окупованих територіях потрібно контролювати ЗМІ - ОБСЄ

Під час виборів на окупованих територіях потрібно контролювати ЗМІ - ОБСЄ

Представники ОБСЄ вважають, що на час проведення виборів на окупованих територіях необхідно розробити кодекс для ЗМІ, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Про таку пропозицію, озвучену на засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, розповів представник української сторони Роман Безсмертний.
"Супротивна сторона наполягала на тому, що потрібно створити якісь акредитаційні комітети при їх виборчих комісіях, які б займалися роботою зі ЗМІ", - розповів він.
"Водночас представники ОБСЄ пропонують створити на паритетних засадах за участю представників громадськості, міжнародних посередників та об'єднань журналістів спільну групу, яка б розробила кодекс. Він повинен працювати для журналістів, які висвітлюють виборчий процес", - повідомив Безсмертний.
"Говорили про те, що, можливо, за участю європейського комітету створити для цих виборів акредитаційну групу, яка б моніторила і дивилася за діяльністю ЗМІ. Однак та сторона жодної пропозиції не підтримала і наполягала на своєму", - розповів Безсмертний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?