Більшість українців вважають, що міграційна криза вплине на введення безвізового режиму з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Більшість українців вважають, що міграційна криза вплине на введення безвізового режиму з ЄС

Більшість українців вважають, що міграційна криза вплине на введення безвізового режиму з ЄС
Джерело:  online.ua

Нинішня міграційна криза, викликана масовим напливом біженців в Європу з охоплених війною країн Близького Сходу та Африки, є найбільшою з часів Другої світової війни. За словами єврокомісара з питань розширення та добросусідства Йоганнеса Гана, станом на вересень 2015 року число мігрантів було найвищим в історії людства.


Масовий наплив мiгрантiв  загрожу є існуванню Шенгенської угоди. Наприклад, в Італії заявили, що Європа повинна вибрати між Шенгенської схемою відкритих кордонів і Дублінською угодою про процедуру надання притулку, адже міграційна криза показала несумісність цих двох документів. Суперечності між країнами Євросоюзу щодо розселення прохачів притулку поглиблюють розкол в ЄС. Торік частина країн Шенгену істотно  знизила  долю мультивiз для українців.


Як відомо, Рада Євросоюзу може  розглянути  пропозицію про скасування віз для громадян України вже в першому кварталі цього року. Однак, існує побоювання, що у зв'язку з масовим напливом мігрантів в країни Єврозони, запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС може затягнутися.


Як показали результати опитування, проведеного  ONLINE.UA, більшість українців вважають, що міграційна криза в Європі може вплинути на скасування віз для України. Тільки 27% респондентів вірять у те, що безвізовий режим буде введений вже цього року.



У Міністерстві закордонних справ України налаштовані більш оптимістично в питанні введення безвізового режиму. за  словами  глави МЗС Павла Клімкіна, все, що відбувається навколо викликів з міграцією, не впливатиме не тільки на сприйняття України, але й жодним чином на час прийняття Європейським Союзом рішення про введення безвізового режиму.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?