Помер французький письменник Мішель Турн’є
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер французький письменник Мішель Турн’є

Помер французький письменник Мішель Турн’є
Джерело:  Le Monde

№У віці 91 року у Франції помер лауреат Гонкурівської премії, письменник Мішель Турн’є. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Le Monde.


Турн’є починав свою кар'єру як журналіст та перекладач з німецької мови. У 1967 році він написав свій перший роман "П'ятниця, або Тихоокеанський лімб", а за роман "Лісовий цар" у 1970 році він отримав найвищу літературну нагороду Франції - Гонкурівську премію. У 1996 році цей роман з численними алюзіями на стародавньонімецькі легенди був екранізований німецьким режисером Фолькером Шлендорфом. У головній ролі у фільмі зіграв актор Джон Малкович.


У 1972 році Турн’є став членом Гонкурівської академії.


Президент Франції Франсуа Олланд у своєму виступі зазначив винятковий талант письменника: "Турньє був великим письменником, європейським письменником, чия робота охопила 20 століття та залишила слід в історії літератури. Поєднуючи реалізм та магію, його твори вплинули на ціле покоління французів та європейців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?