Курці практично не сприймають гіркий смак

Курці практично не сприймають гіркий смак


  |  Наука та медицина   |   Читать на русском
Фото: mygazeta.com
У журналі Chemosensory Perception оприлюднені результати дослідження вчених з Франції про сприйнятливість курців і людей, що піклуються про своє здоров’я, до різних смаків, пише Orthodox.

В експериментах був задіяний 451 чоловік, які під керівництвом медиків перевірили сприйнятливість курців і людей, які не палять, до різних смаків, а також досліджували зміни смакових рецепторів у курців.

Було встановлено, що такі категорії смаку, як солодке, кисле і солоне, обидві групи випробовуваних відчувають однаково. Гіркі ж продукти викликали реакцію тільки у тих, хто не палить, у той час як у курців сприйняття гіркоти виявилося значно притупленим.

Саме з цієї причини люди, які захоплюються палінням, воліють вживати продукти з більш вираженим гірким смаком, наприклад, гіркий шоколад, міцний чай і каву.

Джерело: orthodox.od.ua Теги: ,
Загрузка...
Новини інших ЗМІ
Загрузка...
MAIL.ONLINE.UA
Устали от спама и рассылок?
Нужен бесплатный и надежный почтовый ящик?
Зарегистрируйтесь сейчас.
Это займет у вас не больше 2 минут.
СОЗДАТЬ ПОЧТОВЫЙ ЯЩИК
Спасибо, но больше не показывайте мне это окно!