Танкер із нафтою з США прибув до Європи вперше за 40 років
Категорія
Економіка
Дата публікації

Танкер із нафтою з США прибув до Європи вперше за 40 років

Танкер із нафтою з США прибув до Європи вперше за 40 років

Найбільший у світі американський незалежний нафтотрейдер Vitol проведе розвантаження у французькому порту біля Марселя, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Перший танкер із американською нафтою прибув до Європи вперше за 40 років. Це стало можливим після того, як були зняті обмеження на експорт палива із США. Заборона на експорт американської нафти була знята 19 грудня, після того, як Барак Обама підписав проект бюджету на 2016 рік, який передбачає скасування ембарго.
Очікується, що з порту в Марселі нафта надходитиме нафтопроводом до одного з двох заводів спільного підприємства, організованого Vitol і Carlyle Group. Швидше за все, мова йде про завод Cressier в Швейцарії. Також паливо може поставлятися на завод Varo в Баварії.
Відновлення постачань американського палива почалося на тлі різкого падіння цін на нафту. У ході торгів 20 грудня вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в березні 2016 року опускалася до $27,79. Згідно з оцінками найбільшого американського банку JPMorgan Chase, ціна нафти Brent у другому кварталі 2016 року складе близько $25.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?