Обсяг прямих іноземних інвестицій в РФ впав на 92%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Обсяг прямих іноземних інвестицій в РФ впав на 92%

Обсяг прямих іноземних інвестицій в РФ впав на 92%

Конференція ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) підготувала доповідь про світові інвестіції, передає ONLINE.UA з посиланням на Економічну правду.
Згідно з доповіддю, загальний обсяг прямих іноземних інвестицій по всьому світу виріс в 2015 році на 36% порівняно з попереднім роком і склав $1700 млрд, у той час, як в РФ він скоротився на 92%.
У 2015 році світові інвестиції досягли максимуму після глобальної економічної та фінансової кризи 2008-2009 років. При цьому США повернули собі традиційне перше місце за обсягом отриманих іноземних інвестицій, потіснивши Китай з Гонконгом. Приплив прямих іноземних інвестицій в американську економіку склав $384 млрд. До клубу найбільш привабливих для інвесторів країн в 2015 році увійшли також Гонконг (КНР) ($163 млрд), материковий Китай ($136 млрд), Нідерланди, Великобританія, Сінгапур, Індія, Бразилія, Канада і Франція.
Основним чинником глобального зростання прямих іноземних інвестицій став притік грошових коштів в промислово-розвинені країни, що збільшився майже вдвічі.
Найбільше скорочення прямих іноземних інвестицій в було відзначено у РФ і Казахстані - на 92% і 66%, відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?