РФ ускладнює боротьбу з ІДІЛ в Сирії - прем'єр Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ ускладнює боротьбу з ІДІЛ в Сирії - прем'єр Туреччини

РФ ускладнює боротьбу з ІДІЛ в Сирії - прем'єр Туреччини

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив РФ в спробах підірвати переговори з вирішення конфлікту в Сирії, включаючи в процес такі групи, як курдські Загони народної оборони, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі глава турецького уряду заявив, що не робить різниці між Ісламською державою і Робочою партією Курдистану (РПК) і підкреслив, що «терористичним групам» не місце за столом переговорів.
Давутоглу підкреслив, що для боротьби проти радикальних сунітських бойовиків необхідна міжнародна координація, але РФ ускладнює боротьбу з ІДІЛ тим, що завдає ударів по помірній сирійській опозиції.
Нагадаємо, відносини між Туреччиною та РФ зіпсувалися після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір країни. Президент РФ Володимир Путін назвав збитий літак "ударом у спину".
Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що процес пошуку політичного рішення в Сирії ускладнився після збитого турецькими ВПС російського бомбардувальника Су-24.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?