У Раді розглянуть закон про "Житлово-комунальні послуги"
Категорія
Культура
Дата публікації

У Раді розглянуть закон про "Житлово-комунальні послуги"

У Раді розглянуть закон про "Житлово-комунальні послуги"

Замміністра регіонального розвитку повідомив, що у Раді планується розгляд закону "Про житлово-комунальні послуги", який сприятиме впровадженню енергоефективності в житлові фонди, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  урядовий портал.


«До цього законопроекту є питання і з нашого боку, і з боку депутатів, і ми разом будемо відточувати цей закон. У ньому мають бути враховані всі побажання та зауваження. Він повинен бути максимально прозорим, зрозумілим як для пересічного громадянина, так і для керівника підприємства. Ми його разом відпрацюємо так, щоб Рада прийняла цей закон, і ми не повинні були його міняти багато років», - зазначив заступник міністра регіонального розвитку Едуард Кругляк.


«Цієї зими ми побачили ситуацію, що навіть при нормальній подачі теплоносія від теплокомуненерго цілий ряд панельних будинків першої серії, в основному побудованих в 60 роках не прогріваються і в квартирах температура не піднімається вище 16 градусів», - розповів Кругляк.


Саме тому питання термомодернізації та термосанації житлових будинків в Україні стоїть дуже остро.По думку заступника міністра, необхідно також проводити модернізацію котельні, яка обслуговує будинок, повністю утеплити будинки, замінити теплотраси, старе обладнання, встановити прилади обліку і т.д.


У реалізації цих заходів мають бути задіяні як держава, так і комунальні підприємства, обслуговуючі компанії і самі жителі таких будинків.


Раніше  повідомлялося, що КМДА планує встановити газові лічильники 600 000 споживачам у Києві.


Також  публікувалася  інформація про те, що вже відомі перші результати роботи комісії з проблем опалення квартир у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?