Порошенко і Прем'єр-міністр Нідерландів обговорили відносини України та ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і Прем'єр-міністр Нідерландів обговорили відносини України та ЄС

Порошенко і Прем'єр-міністр Нідерландів обговорили відносини України та ЄС
Джерело:  president.gov.ua

В рамках розмови з Прем'єр-міністром Нідерландів, Петро Порошенко обговорив з ним на порядку денному відносини України та ЄС, функціонування зони вільної торгівлі між ними, рішення Ради ЄС про безвізовий режим для українців і Угода про асоціацію між ЄС та Україною, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  прес-службу президента.

Співрозмовники скоординували позиції в контексті майбутнього консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який відбудеться в Нідерландах 6 квітня 2016.

У ході зустрічі Глава держави підкреслив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу в питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Співрозмовники підкреслили важливість збереження санкцій проти РФ за невиконання Мінських домовленостей.

Сторони також обговорили низку питань двостороннього співробітництва, зокрема в економічній та інвестиційній сферах, а також у сфері технічної допомоги. Глава держави підтвердив зацікавленість української сторони у візиті найближчим часом бізнес-місії на чолі з Міністром зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, а також у проведенні в Нідерландах масштабного українсько-нідерландського бізнес-форуму.

Раніше  повідомлялося, що Порошенко в Давосі зустрівся з прем'єром Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?