РФ не пускає спостерігачів місії ОБСЄ до українського кордону
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ не пускає спостерігачів місії ОБСЄ до українського кордону

РФ не пускає спостерігачів місії ОБСЄ до українського кордону
Джерело:  news.liga.net

Згідно з повідомленням місії України при ОБСЄ, РФ обмежило доступ її спостерігачам до всіх ділянок кордону поруч з територіями окупованих російськими бойовиками українських земель. Таким чином РФ не дає ОБСЄ розширити мандат, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Ліга.net.

При цьому в іншому повідомленні говориться, що "постійна рада ОБСЄ продовжила мандат наглядової місії на прикордонних пунктах Гуково і Донецьк на 3 місяці в існуючому вигляді".

Представник США в ОБСЄ посол Даніель Байєр назвав обмеження розширення діапазону роботи місії "неадекватним", повідомляє прес-служба організації.

За його словами, місія ОБСЄ раніше буде не в змозі повною мірою визначити участь РФ у сприянні бойовикам і поставках зброї, а також їхній фінансовій підтримці.

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що Мінський процес може бути припинений, якщо продовжуватимуться атаки на спостерігачів ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?