Археологи знайшли місце найдавнішої різанини на Землі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Археологи знайшли місце найдавнішої різанини на Землі

Археологи знайшли місце найдавнішої різанини на Землі

Кооперацією археологів Великобританії, Індії, Австралії, Іспанії та Кенії було знайдено місце, яке можна назвати місцем найдавнішого відомого світові побоїща. У Кенії, на захід від озера Туркана знайдені останки 27 мисливців-збирачів, загиблих в бійні за ресурси водойми, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  lenta.ru.

Докази насильницької смерті включають в себе останки щонайменше восьми жінок і шести дітей з розбитими кам'яними ножами або стрілами черепами, а також принаймні чотирьох чоловік зі зв'язаними руками.

Більшість скелетів мало серйозні черепні травми, у тому числі лицьових кісток, зламані руки, коліна і ребра, а також сліди наконечників стріл в шиях (у двох чоловіків). Вчені також знайшли скелет пов'язаної вагітної жінки зі зламаними колінами.

Скам'янілі останки збереглися в болотистих відкладеннях і були знайдені групою вчених з Кембриджського університету. Убиті мисливці не були поховані, а були винищені і залишені на місці своїми супротивниками.

Час бійні вчені визначили за допомогою радіовуглецевого аналізу. Археологи вважають, що виявлені ними сліди бійні свідчать про поширеній практиці вирішення конфліктних ситуацій в давнину між мисливцями-збирачами.

Раніше  повідомлялося, що в Польщі було знайдено поховання людей-вампірів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?