У КНДР за "ворожий акт" був заарештований американський студент
Категорія
Світ
Дата публікації

У КНДР за "ворожий акт" був заарештований американський студент

У КНДР за "ворожий акт" був заарештований американський студент
Джерело:  BBC

Північна Корея стверджує, що ними був затриманий студент США за звинуваченням у скоєнні "ворожого акту" проти держави, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Студент приїхав до Північної Кореї як турист, повідомило державне інформаційне агентство ЦТАК, і мав "намір знищити єдність країни". Зараз він перебуває під слідством. Агентство сказало, що уряд США "допускає і маніпулює" студентом Університету Вірджинії.
Офіційний представник посольства США в столиці Південної Кореї, Сеулі, розповів агентству Reuters, що їм відомо про затримання. Цей студент - вже третя людина із Заходу, якого затримали в Північній Кореї.
Хен Су Лім, канадський пастор південнокорейського походження, був засуджений до довічного ув'язнення за звинуваченням у змові з метою повалення уряду. Кореєць американського походження також був затриманий за звинуваченням у шпигунстві.
Останній інцидент стався на тлі ескалації напруженості, після заяви КНДР про успішне випробування водневої бомби. Заяву ще не було підтверджено, а справжність опублікованого країною відео була поставлена під сумнів. Але американські та південнокорейські війська були приведені у вищий ступінь бойової готовності, і американський бомбардувальник B-52 увійшов у повітряний простір Південної Кореї.
Південна Корея також відновила пропаганду за кордоном, у той час як Північна знизила кількість пропагандистських листівок на півдні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?