Путін проведе в Москві зустріч із прем'єр-міністром Угорщини
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін проведе в Москві зустріч із прем'єр-міністром Угорщини

Путін проведе в Москві зустріч із прем'єр-міністром Угорщини

Лідери Угорщини та РФ проводять робочі зустрічі щорічно з 2011 року. Про це сказав голова адміністрації угорського президента Янош Лазар. Він також повідомив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запрошений до Москви на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Остання зустріч Путіна і Орбана відбулася в Будапешті в лютому минулого року, через рік після того, як РФ погодилася позичити Угорщини до 10 млрд євро для розширення проекту єдиної угорської АЕС. У цьому проекті провідну роль відіграє держкорпорація РФ Росатом. Як відомо, Угорщина сильно залежить від російських поставок природного газу і нафти.
Нагадаємо, Угорщина підтримала санкції Євросоюзу проти РФ через її діїв Україні, проте прем'єр-міністр країни Віктор Орбан неодноразово заявляв, що санкції у відповідь, застосовані РФ, шкідливі для угорських фірм.
Зустріч Путіна і Орбана запланована на 17 лютого.
Раніше Віктор Орбан заявляв, що Угорщина може стати другою Україною, якщо не залишиться в Євросоюзі.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори з прем'єром Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?