У Молдові тривають антиурядові протести (відео)
Категорія
Події
Дата публікації

У Молдові тривають антиурядові протести (відео)

У Молдові тривають антиурядові протести (відео)
Джерело:  Newsmaker

У Кишиневі третій день мітингують проти нового уряду країни. Протести організовані громадянською платформою Гідність і правда і проросійськими Партією соціалістів і Нашою партією, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsmaker.
Активісти, провівши мітинг біля парламенту, пішли до центральної площі міста, щоб звідти разом пройти до Конституційного суду, в якому в четвер, 21 січня, було подано подання про анулювання голосування парламенту за новий уряд.
Перед протестувальниками виступили лідери Партії лівих соціалістів і Нашій партії, заявивши, що протест лівих і платформи Гідність і правда є єдиним протестом. Політики закликали своїх прихильників не використовувати в ході мітингів і ходів партійні прапори і гасла.
За словами представників партій, головна мета протестів - відсторонення від влади "кримінальної кліки" і дострокові вибори. Уряд Павла Філіпа вони назвали "псевдоурядом" і закликали громадян не сидіти вдома, а виходити на мітинг, тому що "перемога близька".


Раніше повідомлялося, що в середу, 20 січня, парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?