Угруповання Мансура попередило про повторні напади на навчальні заклади Пакистану
Категорія
Світ
Дата публікації

Угруповання Мансура попередило про повторні напади на навчальні заклади Пакистану

Угруповання Мансура попередило про повторні напади на навчальні заклади Пакистану
Джерело:  Associated Press

Ватажок угруповання талібів, що відкололося, яке відповідальне за напад на університет на північному заході Пакистану, в п'ятницю, 22 січня, виступив із погрозою подібних атак на школи та університети по всій країні, повідомляє AP, передає ONLINE.UA.

У середу ісламські бойовики увірвалися в кампус університету Бача Хан в місті Чарсадді, на північному заході Пакистану, в результаті чого загинули 21 особа, більшість з яких студенти, і влаштували перестрілку, яка тривала протягом декількох годин, перш ніж чотири бойовики були вбиті, а військові оголосили про припинення облоги.

Штурм повторив страхітливий напад талібів на армійську школу в сусідньому місті Пешавар, коли загинуло 150 осіб, з яких 144 - діти, і знову порушив питання захисту навчальних закладів країни від екстремістів силами безпеки Пакистану.

Лідер угруповання, що відкололося, Халіфа Умар Мансур (Khalifa Umar Mansoor) сказав у відео, опублікованому в соціальних медіа, що напад Чарсадді було тільки початком. Мансур сказав, що освітні установи Пакистану забезпечують майбутню робочу силу для військових і уряду - все це робота проти «волі Бога». Саме тому, сказав Мансур, вони "вирішили направити свої дії проти шкіл, коледжів та університетів", аби "зруйнувати фундамент цієї злої системи".

У відео глава угруповання каже, що правителі Пакистану кидають виклик "волі Божій, замість того, щоб схилятися перед ним, незважаючи на неодноразові попередження від Аллаха у вигляді землетрусів, повеней і торнадо".

Представник великої організації Талібан, на чолі з муллою Фазлулла, сказав, що вони не мають нічого спільного з угрупованням, яке вчинило напад, і назвав його таким, що «суперечить Ісламу».

Аналітик Ісламабаду Імтіаз Гюль заявив, що напад в Чарсадді показав, що метою угруповання Мансура є створення нестабільності і очевидно, що навіть малої кількості послідовників "достатньо, щоб створити хаос". Він сказав, що найбільшу небезпеку угрупування представляє серед пакистанської молоді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?