На Тернопільщині вперше зібралися українські іконописці
Категорія
Культура
Дата публікації

На Тернопільщині вперше зібралися українські іконописці

На Тернопільщині вперше зібралися українські іконописці
Джерело:  Укрінформ

На Тернопільщині вперше проходить іконописний пленер «Вікно у Небо. Зарваниця-2016». Тут зібралося 12 іконописців, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Укрінформ.
«Символічно, що пленер почали у День Соборності України. Тут, у Духовному центрі в Зарваниці, протягом трьох тижнів відомі іконописці з Києва, сходу, центру України, Прикарпаття, Галичини, Волині писатимуть лики святих, богородичні ікони та твори на тему християнських свят та подій. Хочемо, щоб ця зустріч художників України, яка проводиться в благодатному місці, де 775 років тому ченцеві з'явився чудотворний образ Зарваницької Божої Матері, показала одвічне прагнення українського народу до єднання всієї нації. Цим іконописним пленером хочемо показати Україні та світу, що Тернопільщина є землею не кровопролиття і ненависті, а любові та високої духовності », - розповів керівник пленеру, заслужений художник України Микола Шевчук.
Передбачається, що під час пленеру будуть створені великомасштабні виносні ікони та невеликі за розмірами іконки як подарунок іконописців захисникам Вітчизни - бійцям АТО.
Пленер триватиме до 12 лютого, свята Трьох Святителів. У цей день у Духовному центрі в Зарваниці відбудеться відкриття виставки авторських робіт учасників всеукраїнського іконописного пленеру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?