Президенти України та Азербайджану обговорили транспортні маршрути
Категорія
Політика
Дата публікації

Президенти України та Азербайджану обговорили транспортні маршрути

Президенти України та Азербайджану обговорили транспортні маршрути
Джерело:  president.gov.ua

Під час роботи Всесвітнього економічного форуму в Давосі президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу  президента України.


Співрозмовники обговорили можливості подальшого розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин, в тому числі у нафтогазовій та енергетичній галузях, а також у сферах будівництва, транспорту та зв’язку.


Було домовлено про проведення найближчим часом 11-го засідання Міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.


Окремо Президенти України та Азербайджану обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію та заборону на транзитні перевезення.


У зв’язку з цим Глави держав привітали успішну відправку з Іллічівська першого рейсу контейнерного потягу за маршрутом «Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай». Петро Порошенко та Ільхам Алієв скоординували дії, необхідні для розвитку маршруту транзиту через Каспійське море в напрямку Китаю та Ірану.


Азербайджанська сторона підтвердила підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.
Петро Порошенко та Ільхам Алієв обговорили підготовку засідання Ради Президентів двох держав у 2016 році в Баку.


Нагадаємо, для поповнення золотовалютних резервів України Швейцарія виділить Україні  $200 млн.
Також раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко зустрівся з прем'єр-міністрами  Турці ї та  Нідерландів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?