Встановлено новий рекорд перебування на МКС
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Встановлено новий рекорд перебування на МКС

Встановлено новий рекорд перебування на МКС
Джерело:  Голос Америки

Американський та російський космонавти пробули на борту орбітальної лабораторії цілих 10 місяців. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Голос Америки.


Мета їх експедиції, розрахованої на рік, вивчення впливу тривалих космічних польотів на фізіологію та психологію людини. Очікується, що результати цих досліджень будуть використовуватися для підготовки більш тривалих космічних експедицій, наприклад, на Марс.


"Чим довше ви залишаєтеся тут, тим більше може бути потенційних проблем: втрата кісткової маси, м'язової маси, проблеми із зором, навіть з серцево-судинною системою, вплив радіації та тому подібне", - сказав американський космонавт Скотт Келлі.


За словами американського космонавта, його попередній космічний політ, який тривав 159 днів, вплинув на його зір, але потім їх стан стабілізувався.


"Коли нас відбирали, то враховували наш стан та підготовку. Тому, якщо необхідно, ми можемо поставити й новий рекорд. Не скажу, що це просто, але, думаю, я зміг би залишитися тут ще й зробити ще один крок", - сказав російський космонавт Корнієнко.


Келлі та Корнієнко залишаться на МКС до березня, коли їхня експедиція підійде до кінця. NASA повідомило, що дані, зібрані за підсумками їх 342-денної місії, будуть використані для визначення можливостей зниження ризиків у ході майбутніх експедицій по дослідженню далекого космічного простору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?