Людська пам'ять може вмістити в себе всю інформацію інтернету
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Людська пам'ять може вмістити в себе всю інформацію інтернету

Людська пам'ять може вмістити в себе всю інформацію інтернету
Джерело:  Naked Science

Вчені з'ясували, що людська пам'ять може в себе вмістити у 10 разів більше інформації, ніж вважали раніше. Мозок людини може зберігати петабайт інформації - це практично вся інформація інтернету. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Naked Science.


Для перевірки теорії вони створили 3D-реконструкцію тканини гіпокампу, ділянки мозку щурів, який відповідає за зберігання короткочасної пам'яті (як оперативна пам'ять біля комп'ютера). У результаті з'ясувалося, що синапси - місця контакту між двома нейронами - були продубльовані у 10% випадків.


Щоб виміряти відмінності між дублікатами синапсів, вчені реконструювали форми, обсяги і площі поверхні тканини мозку щурів на наномолекулярному рівні з використанням сучасних обчислювальних алгоритмів.
«Ми були вражені, виявивши, що різниця у розмірах пар синапсів дуже мала і становить у середньому близько 8%», - сказав учений Том Бартол.


Розрахунки дослідників також показали, що синапси можуть змінюватися у розмірі кожні 2 або 20 хвилин відповідно до нейронної передачі. Вчені вважають, що це відкриття може допомогти в проектуванні ультраточних енергоефективних комп'ютерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?