Через виявлення вірусу Зіка в Домініканській Республіці сформовано штаб із надзвичайних ситуацій
Категорія
Світ
Дата публікації

Через виявлення вірусу Зіка в Домініканській Республіці сформовано штаб із надзвичайних ситуацій

Через виявлення вірусу Зіка в Домініканській Республіці сформовано штаб із надзвичайних ситуацій
Джерело:  ТАРС

У Домініканській республіці створили штаб із надзвичайних ситуацій у зв'язку з появу в країні вірусу Зіка. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на ТАСС.
За даними міністерства охорони здоров'я карибської країни, 10 з 27 проб, узятих у пацієнтів з підозрою на інфекцію і відправлених у Центр з контролю і профілактики захворювань США, дали позитивний результат.
У восьми випадках заразилися громадяни віком від 15 до 57 років, ще у двох - діти молодше п'яти. Ніхто з хворих не госпіталізований, лікування проводиться амбулаторно.
Водночас міністерство охорони здоров'я закликало всі пологові будинки, гінекологів, акушерів та лікарів-перинатологів встановити особливе спостереження за вагітними жінками. Самих вагітних на період епідемії влада закликала вжити заходів обережності, щоб уникнути зараження вірусом.
Справа в тому, що у майбутньої матері вірус може спровокувати мікроцефалію плода. Це призводить до формування у новонароджених зменшених розмірів голови і мозку. При цьому жінкам репродуктивного віку рекомендується відкласти плановане зачаття дитини на більш пізню дату. Для цього у всіх медичних центрах країни безкоштовно роздаються протизаплідні засоби.
У інфікованих людей вірус Зіка викликає високу температуру, кон'юнктивіт, головні болі і болі в суглобах, запальні процеси, в окремих випадках може стати причиною нудоти і блювання, розлади і болів у шлунку. Інфекція передається комаром Aedes aegypti, який також є рознощиком денге, Чікунгунью і жовтої лихоманки. Головним методом боротьби з ним є знищення розплідників комах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?