Десятки тисяч людей підтримують одностатеві шлюби в Італії
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки тисяч людей підтримують одностатеві шлюби в Італії

Десятки тисяч людей підтримують одностатеві шлюби в Італії
Джерело:  BBC

У різних містах Італії на демонстрації на підтримку одностатевих шлюбів вийшли десятки тисяч людей, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на BBC.
Акціі пройшли у зв'язку з тим, що питання законодавчого закріплення права на такі шлюби буде обговорюватися в італійському сенаті наступного тижня.
"Вони тут. Вони існують, вони - частини наших сімей і це нечесно, що у них немає тих же прав, що і у італійських дітей", - прокоментував один їх учасників акції в Римі, який прийшов разом зі своїми батьками і двома дітьми. Він розповів, що він оформив шлюб зі своїм партнером в США, але їх союз не визнають в Італії і лише один з них має батьківські права.
Наступної суботи свої акції запланували противники ідеї одностатевих союз. Це в основному католики.
Італія - ​​одна з останніх великих країн Західної Європи, де не закріплено право одностатевих пар на громадянський союз або шлюб.
Торік Європейський Суд з прав людини ухвалив, що Італія порушує права людини, не надаючи законодавчий захист одностатевим парам.
Нагадаємо, що в Словенії проголосували проти легалізації одностатевих шлюбів, чого не скажеш про США, Ірландію та Кіпр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?