Іноземні інвестори відмовляються від російських акцій
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Іноземні інвестори відмовляються від російських акцій

Іноземні інвестори відмовляються від російських акцій
Джерело:  Bloomberg

Міжнародні інвестори відкликають свої вливання з деяких з найбільш ліквідних російських компаній, у зв'язку зі зростаючою непередбачуваністю в акціях і валюті країни, звертаючись до менш ризикованих активів, повідомляє Bloomberg, передає ONLINE.UA.
Вони залишають російський фондовий ринок швидше, ніж місцеві трейдери продають акції на Московській біржі, в результаті чого розрив між місцевими та іноземними інвестиціями скоротився до рівня, що не спостерігався вже рік. Відхід інвесторів відбувається після того, як стрімко знизилися показники рубля і ціна на нафту, яка є основним джерелом доходів країни, впала до 12-річного мінімуму минулого тижня.
"Іноземці можуть швидко продати російські акції і піти на інші, ринки, що розвиваються, де вони можуть отримати відносно гарну віддачу з меншим ризиком, - сказала минулого тижня Анастасія Левашова, фондовий менеджер інвестиційної керуючої компанії Blackfriars Asset Management Ltd. в Лондоні. - Місцеві інвестори більш стійкі до перепадів на російському ринку і більш готові триматися за свої акції, оскільки у них набагато менше альтернативи".
Це видно з порівняння того, як російські акції виступають за кордоном і вдома.
«Магніт» знизився на 12% в Лондоні в 2016 році, в той час як акції залишалися незмінними в Москві в той же проміжок часу, несприйнятливими до стану рубля і нафти. «Мегафон» впав на 13% в Лондоні, що вдвічі більше, ніж у Москві. «Газпром нафта» втратила 14% в Лондоні і 6,3% в Москві цього року.
РФ обмежує звернення депозитної розписки до 25% акцій компанії і 50% акцій, які котируються на біржі. Такі компанії, як «Магніт», вже досягли своєї межі, тому надбавки за кордоном вище.
"Настрої в Росії в цілому поступово погіршуються серед деяких іноземних інвесторів, тому зараз відходять інвестори, які були готові платити надбавки. Це питання попиту та пропозиції", - сказав фондовий менеджер April Capital Олег Попов минулого тижня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?