У ЄС мають намір вжити заходів для збереження Шенгену
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЄС мають намір вжити заходів для збереження Шенгену

У ЄС мають намір вжити заходів для збереження Шенгену

Європейський союз не розглядає можливість припинення дії Шенгенської угоди у зв'язку з міграційною кризою. Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Ми не обговорюємо нічого подібного... Не думаю, що є загроза для Шенгену. Ми маємо намір діяти для того, щоб зберегти і підтримувати це одне з найважливіших європейських досягнень", - повідомив він журналістам після прибуття в Амстердам на неформальну зустріч міністрів внутрішніх справ і юстиції.
Аврамопулос зазначив, що для збереження Шенгену Євросоюз повинен забезпечувати більш ефективний контроль зовнішніх кордонів спільноти.
"Сподіваюся, що найближчим часом буде прийнято рішення про створення Європейського агентства з охорони наземних і морських кордонів, і ми зможемо рухатися вперед", - сказав єврокомісар.
З вересня минулого року 8 країн співтовариства шенгенської зони - Норвегія, Швеція, Данія, Австрія, Німеччина, Угорщина, Франція і Мальта - запровадили тимчасовий прикордонний контроль на своїх кордонах, щоб мати можливість відслідковувати переміщення мігрантів.
Раніше у зв'язку з великим напливом біженців в Австрії заявили про тимчасове призупинення Шенгенської угоди з країнами Європи. Крім того, у Німеччині, Фінляндії та Литві засумнівалися у подальшому існуванні Шенгену.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?