Поки в РФ не переоберуть парламент, доступу до асамблеї не буде - ПАРЄ
Категорія
Світ
Дата публікації

Поки в РФ не переоберуть парламент, доступу до асамблеї не буде - ПАРЄ

Поки в РФ не переоберуть парламент, доступу до асамблеї не буде - ПАРЄ

Керівний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (бюро асамблеї) погодив позицію президента ПАРЄ Анн Брассер. Було вирішено, що поки російський парламент не буде переобраний, делегація РФ не матиме права брати участь у роботі асамблеї, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Вона підтвердила, що юридична позиція, яку вона надіслала до Москви тиждень тому, залишається в силі: "Вони (росіяни, - Ред.) не зможуть сформувати свою делегацію протягом року, окрім як після нових виборів". Вибори в РФ відбудуться в середині вересня поточного року.
За словами президента ПАРЄ, бюро асамблеї взяло до відома її листи в Москву з юридичним обгрунтуванням заборони РФ брати участь у роботі асамблеї і ніхто не висловив своїх заперечень з цього приводу.
Нагадаємо, що голова комітету з міжнародних справ Держдуми РФ і глава російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Олексій Пушков вважає, що члени ПАРЄ перейдуть до тиску на Україну за відсутності РФ на зимовій сесії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?