Як швидко позбутися стресу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як швидко позбутися стресу

Як швидко позбутися стресу
Джерело:  Ортодокс

Якщо ви розхвилювалися, або вас хтось засмутив, серце починає битися швидше, дихання збивається, мозок малює картини неминучої загибелі від навали проблем, і ви хочете тільки одного - розслабитися. Але, на жаль, заспокійливе залишилося вдома, а ви там опинитеся зовсім не скоро. Без паніки! Є багато засобів не медикаментозного зняття занепокоєння, пише Orthodox.
Випийте чашку чаю з ромашкою, це заспокоїть вас не гірше, ніж таблетка валиума. Можна випити зелений чай, L-теанін допомагає приборкати частоту серцевих скорочень і нормалізувати артеріальний тиск. Лимонний бальзам, або настоянка меліси лікарської, використовувалися з часів середньовіччя, щоб зменшити стрес і тривогу, і поліпшити сон.
Фізичні вправи є найбезпечнішим, хорошим для мозку, і потужним способом боротьби з депресією і тривогою. Досить двадцяти хвилин занять на день, і ви позбавитесь тривог. Можна почати з простої прогулянки швидким кроком. Непогано діє дихальна гімнастика за системою 4-7-8. Видихніть повністю через рот, а потім вдихніть через ніс, рахуючи до чотирьох. Затримайте дихання, рахуючи до семи. Тепер повільно видихніть через рот, рахуючи до восьми. Повторюйте вправу двічі на день.
При хвилюванні рівень цукру в крові падає. Щоб швидко привести його в норму з'їжте жменю волоських горіхів, або шматок темного шоколаду, разом зі склянкою води або чашкою гарячого чаю. Для більш радикального позбавлення від тривоги і занепокоєння додайте в свій раціон рибу, відвідуйте сауну, у вихідні виділіть час для медитації. Дуже важливо тримати свої думки на контролі. Як тільки промайне щось типу «все пропало», зосередьтеся, згадайте наші рекомендації, заваріть чашечку чаю з ромашкою, зробіть дихальну гімнастику і життя знову стане прекрасним!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?