Особливий статус Донбасу не передбачений Конституцією - спікер парламенту
Категорія
Політика
Дата публікації

Особливий статус Донбасу не передбачений Конституцією - спікер парламенту

Особливий статус Донбасу не передбачений Конституцією - спікер парламенту
Джерело:  Укрінформ

У проекті змін до Конституції немає мови про особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей. У зв'язку з цим проводити референдум з цього питання не варто. Таку заяву зробив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
«Україна - унітарна країна. Ніяких спеціальних статусів не передбачено Конституцією... І порушувати це питання - навіщо? Якби в Конституції було записано, щоб дати Донбасу особливий статус, це було б схоже на федералізацію. Оскільки цього там немає, то і питати цього не потрібно, бо це буде маніпуляція», - зазначив спікер на брифінгу.
Гройсман також прокоментував пропозицію прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо проведення рефендуму про нову Конституцію. За словами спікера парламенту, він ставиться до цього «як до ідеї», а референдум як механізм може використовуватися, але перш ніж його проводити, потрібно провести попереднє соціологічне дослідження і визначитися з настроями людей щодо необхідності застосування такого механізму взагалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?