Radeon R9 Fury X2 продемонстрований на виставці Virtual Reality Los Angeles
Категорія
Технології
Дата публікації

Radeon R9 Fury X2 продемонстрований на виставці Virtual Reality Los Angeles

Radeon R9 Fury X2 продемонстрований на виставці Virtual Reality Los Angeles
Джерело:  3dnews.ru

Чутки про проблеми з розробкою і виробництвом двухпроцессорної моделі AMD Radeon R9 Fury X2 виявилися помилковими, а дані про те, що випуск новинки буде узгоджений з ринком віртуальної реальності, навпаки, істинними. Компанія успішно продемонструвала робочу систему, оснащену новим двоголовим монстром на виставці VRLA, що проходить в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, США. Демонстрований зразок функціонував у складі прототипу ігрової системи, виготовленого компанією Falcon Northwest, і використовувався для демонстрації всіх можливостей сучасних технологій віртуальної реальності.


Перша демонстрація готової друкованої плати Radeon R9 Fury X2.


Зразок (по всій видимості, неробочий) Radeon R9 Fury X2 був показаний широкій публіці вже досить давно і фігурував під кодовим ім'ям Gemini, що, до речі, добре узгоджується з новою системою найменування графічних продуктів, прийнятої AMD, оскільки означає сузір'я Близнюків. Погодьтеся, складно знайти більш вдале ім'я для двухпроцессорної графічної карти. Перші робочі зразки демонстрували деякі проблеми з рідинною системою охолодження, яка виявилася, цитуємо, «не зовсім замкнутою» (closed liquid cooling pre-release GPU turns out to not be so closed after all), але тепер, схоже, більшість проблем вирішено.


Ця ж карта у складі робочої системи. Корпус дійсно дуже компактний.


Цікаво, що тестова система Falcon Northwest була зібрана в корпусі шириною всього 4 дюйма, тобто трохи більше 10 сантиметрів. Ні про які потужні повітряні системи охолодження при таких габаритах не може бути й мови. До неї був підключений один з найбільш просунутих технічно існуючих сьогодні шоломів VR - HTC Vive. Так, Oculus Rift вже був анонсований на CES 2016 і почне поставлятися в продаж 28 березня за ціною $599, а версія HTC обіцяє бути набагато дорожче - за чутками, його вартість за рахунок наявності ряду додаткових можливостей, які забезпечують більш високу ступінь занурення у віртуальні світи, може досягти $1500.


Для демонстрації AMD вибрала один з кращих на сьогодні шоломів VR.


Що стосується AMD Gemini або Radeon R9 Fury X2, то, як і очікувалося, пара графічних ядер Fiji XT в сумі дає 8192 процесорів GCN 1.2 і два блоки пам'яті HBM об'ємом 4 Гбайт кожен. У DirectX 12 можна буде використовувати повний сукупний об'єм відеопам'яті, в традиційних ж реалізаціях multi-GPU вміст цих блоків буде дублюватися, але вдвічі виросте і пропускна здатність всієї підсистеми - з 512 до 1024 Гбайт / с. Теплопакет Radeon R9 Fury X2, проти всіх очікувань, буде не настільки вже жахливим і вкладеться в рамки 375 ват. Як і Fury X, охолоджуватися новинка буде за допомогою спеціально розробленої для неї інтегральної системи рідинного охолодження. Radeon R9 Fury X2 стане останньою графічною картою в сімействі Fury, після чого AMD перейде на використання нової графічної архітектури Polaris.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?