Найбільш шкідливі для здоров'я напої (5 фото)
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Найбільш шкідливі для здоров'я напої (5 фото)

Джерело:  Ортодокс

Багато хто не замислюються над тим, які шкідливі продукти купує собі і дітям. Подумайте двічі, перш ніж купувати ці напої, пише Orthodox.
1. Солодкі газировки.


Саме ці досить популярні напої лідирують у рейтингу шкідливості. Особливо страждають від них діти та підлітки, які люблять їх більше за інших. Величезний вміст цукру надзвичайно шкодить здоров'ю - в одній баночці (0,33 л) у вигляді солодкого кукурудзяного сиропу з фруктозою міститься цілих 16 ложок цукру (!).
Не менш шкідливі такі, що містяться в такій солодкій воді, ароматизатори, харчові барвники, похідні бензолу і цукрозамінники. Ось чому в результаті частого споживання газованої може з'явитися алергія, цукровий діабет, нервові розлади і навіть онкологічні захворювання.
2. Енергетичні напої.


Сьогодні такі напої досить популярні серед молоді. Проте мало хто замислюється, що енергетики не дають енергію організму, а тільки змушують організм працювати в посиленому режимі.
Не дивно, що після припливу сил настає втома і розбитість. Крім того, такі напої шкідливі для серця і протипоказані людям з серцево-судинними захворюваннями.
3. Фруктові соки.


Багато хто думає, що фруктові соки корисні. Це правило стосується тільки свіжих соків. Сік магазинний - це концентрований продукт, в якому міститься велика кількість цукру.
А фруктові соки шкідливі великою кількістю кислот, які дратують слизову оболонку шлунку і руйнують зубну емаль. Саме тому лікарі радять розбавляти фруктові фреші водою, а від магазинних соків взагалі відмовитися на користь простої води.
4. Молочні коктейлі.


Сучасні вчені вже не раз заявляли про шкоду частого вживання молочних коктейлів. Особливо їх люблять діти, яким вони шкідливі подвійно.
У таких коктейлях міститься багато цукру і молочних жирів, які можуть порушувати обмін речовин.
5. Алкогольні напої.


Звичайно, всі знають, що алкоголь шкідливий. Однак багато хто вважає, що трохи алкоголю ніяк не відіб'ється на їхньому здоров'ї. Не зайвим буде нагадати, що вживання алкоголю викликає звикання, яке може розвинутися непомітно для людини і від якого досить складно позбутися.
Крім того, алкоголь негативно впливає на стан всього організму: печінки, нирок, серцево-судинної системи тощо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?