Мирні переговори щодо Сирії призупинені
Категорія
Світ
Дата публікації

Мирні переговори щодо Сирії призупинені

Мирні переговори щодо Сирії призупинені
Джерело:  Reuters

Мирні переговори щодо Сирії за посередництва ООН, які повинні були початися 25 січня, були відкладені частково через питання про те, хто представлятиме опозицію президента Башара аль-Асада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Держсекретарь США Джон Керрі заявив, що очікує ясності протягом одного-двох днів, і висловив підтримку посланнику Організації Об'єднаних Націй, який повинен виконати хитру задачу із запрошення на перші за два роки переговори, вважаючи, що варто утриматися від видачі запрошення, поки все не стане ясно.
Переговори повинні були початися в понеділок в Женеві, але були призупинені через міжнародні розбіжності в питаннях того, хто з опозиції повинен бути запрошений. Повстанці також хочуть звільнення затриманих, покласти край авіаударам, державним облогам займаної ними території.
РФ, називаючи опозицію терористами, вважає, що вони повинні бути відсторонені від переговорів, і хоче включення таких груп як курди, які контролюють великі області північної Сирії. Туреччина ж виступає рішуче проти запрошення курдів.
Основні сунітські арабські опозиційні групи, які підтримуються урядами арабських країн і Заходом, говорять, що вони не будуть присутні, якщо не можуть самі вибрати свою делегацію. Представник Салім аль-Муслат заявив, що опозиційний Комітет по переговорах (High Negotiation Committee) буде обговорювати свою позицію у вівторок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?