Польсько-литовсько-український загін буде готовий до наступного року
Категорія
Політика
Дата публікації

Польсько-литовсько-український загін буде готовий до наступного року

Польсько-литовсько-український загін буде готовий до наступного року
Джерело:  Associated Press

Новий загін, що складається з польських, литовських і українських військових, буде в повній готовності до роботи в регіоні до 2 017 року, заявив у понеділок міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.
Про це Мацеревіч говорив у східному місті Люблін під час церемонії запуску нової сили, що складається з близько 4 тис військовослужбовців і призначена для зміцнення оборони регіону, стурбованого активністю РФ. Міністри оборони Юозас Олекас з Литви та Степан Полторак з України також взяли участь у церемонії.
Сила візьме участь у миротворчих місіях ООН, а також допоможе Україні, - яка не є членом НАТО - модернізувати збройні сили.
Мацеревіч підкреслив, що загін повинен служити стримуючим фактором для тих, хто може загрожувати миру в регіоні.
Польща, яка в липні прийматиме саміт НАТО, і інші країни в регіоні були стурбовані безпекою з часу російської анексії Криму в 2014 році. Варшава хотіла б, щоб на саміті прийняли рішення про постійне розміщення військ НАТО в області, але деякі західні члени альянсу вказують на угоду 1997 року із РФ, яке це забороняє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?