Путін розкритикував Леніна за розвал СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін розкритикував Леніна за розвал СРСР

Путін розкритикував Леніна за розвал СРСР
Джерело:  Associated Press

Президент РФ Володимир Путін піддав критиці засновника Радянського Союзу Володимира Леніна за розміщення "бомби уповільненої дії" під державою, і засудив жорстокі репресії з боку уряду, пише AP, повідомляє ONLINE.UA.
Сувора критика Леніна, який досі шанується комуністами і багатьма іншими в РФ, є незвичайною поведінкою для Путіна, який у минулому ретельно зважував свої коментарі про історію країни, щоб уникнути негативної реакції виборців.
Оцінка Путіним ролі Леніна в історії РФ на засіданні з прокремлівськими активістами в південній частині міста Ставрополя в понеділок, 25 січня, була помітно більш негативною, ніж торік.
Він засудив Леніна і його уряд за страту останнього російського царя разом з його родиною і слугами, вбивство тисячі священиків і за встановлення адміністративних кордонів за етнічними лініями, тим самим розмістивши "бомбу уповільненої дії" під російською державою.
"Управляти течією думки це правильно, потрібно тільки, щоб ця думка привела до правильних результатів, а не як у Володимира Ілліча. А то в кінцевому підсумку ця думка привела до розвалу Радянського Союзу, ось до чого. Там багато було таких думок: автономізація та інше . Заклали атомну бомбу під будинок, який називається Росією, вона й зірвалася потім", - сказав Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?