Українці вважають, що нову Конституцію повинен визначати народ на референдумі - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці вважають, що нову Конституцію повинен визначати народ на референдумі - опитування

Українці вважають, що нову Конституцію повинен визначати народ на референдумі - опитування
Джерело:  online.ua

У понеділок, 25 січня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив зі зверненням до українського народу, закликавши провести в 2016 році референдум щодо нового проекту Конституції. Глава уряду переконаний, що тільки народ України повинен вирішувати, якою має бути нова українська Конституція в новій європейській Україні.
Прем'єр упевнений, що референдум щодо Конституції є прямим народовладдям у вільній і демократичній країні, це договір між громадянами і владою, яку вони обрали.
Підтримали ідею про проведення референдуму і депутати. У політичній фракції "Народний фронт"заявили, що не голосуватимуть за запропоновані в парламенті зміни до Конституції до тих пір, поки
український народ не проголосує за них на референдумі.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що з найважливіших питань Конституції України, вердикт має винести спершу український народ, і тільки після цього має пройти голосування у Верховній Раді.
Редакція ONLINE.UA провела опитування думок українців, що вони думають про ідею проведення всеукраїнського референдуму про зміни до Конституції України.




Більшість громадян України (89%) підтримують ідею прем'єр-міністра і готові самі вирішувати, якою буде нова Конституція. Тільки 11% респондентів вважають, що зміни до Основного Закону держави повинні розглядати парламентарії.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?