Прем'єр Молдови не йтиме у відставку, незважаючи на протести
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Молдови не йтиме у відставку, незважаючи на протести

Прем'єр Молдови не йтиме у відставку, незважаючи на протести
Джерело:  BBC

Глава уряду Молдови Павло Філіп відмовився залишати свій пост на вимогу опозиції, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
За словами прем'єр-міністра, у політичної еліти країни в умовах економічних проблем і багатомісячної кризи влади не було б часу на повноцінні вибори, якби він пішов у відставку.
"Якби сьогодні ми пішли у відставку, парламенту дали б три місяці на формування нового кабінету. Це означає, що протягом чотирьох місяців політики боролися б за місце в уряді. Ситуація загрожувала глибокою економічною і соціальною кризою. Цілком можливо, що в Молдові на чотири місяці перестали б платити зарплату", - розповів Філіп.
Коментуючи масові протести, він зазначив, що уряд протистоятиме мітингуючим на вулиці в рамках закону.
"Дороги ми розблокуємо. Всі дії протестуючих, які йтимуть врозріз із законом, каратимуться. Якщо протестувальники перейдуть кордон і почнеться насильство, уряд реагуватиме в рамках закону", - сказав Філіп.
Нагадаємо, 20 січня Павло Філіп був озбраний прем'єр-міністром Молдови. Після його обрання в країні почалися масові антиурядові протести.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?