МОЗ оголосило про епідемію грипу в Україні
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

МОЗ оголосило про епідемію грипу в Україні

МОЗ оголосило про епідемію грипу в Україні
Джерело:  Укрінформ

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі 26 січня оголосив про перевищення епідемічного порогу в 18 областях країни, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Сьогодні в 18 областях епідемічний поріг перевищено. З них в 11 - більше ніж на 50%. Є області, де все нормально. Найбільша кількість захворілих - у Рівненській області. Найменше - у Харківській області", - повідомив міністр на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
Епідпоріг не перевищено у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях.
"У Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській, Херсонській, Запорізькій - епідпоріг перевищено на 50%. А (області з центрами) у Києві, Луцьку, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Сумах, Полтаві, Кіровограді, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську вже більше ніж на 50%. Тобто у нас, в принципі, в країні є епідемія грипу", - зазначив Квіташвілі.
За словами міністра, сьогодні, 26 січня, в МОЗі збереться штаб і буде розсилатися інформація про дії в разі захворювання по всіх областях, які перейшли межу порога.
Нагадаємо, 25 січня в Держсанепідемслужбі в місті Києві заявили, що в столиці помітно знизився рівень захворюваності на грип серед населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?