Більшість українців підтримує заборону КПУ - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більшість українців підтримує заборону КПУ - опитування

Більшість українців підтримує заборону КПУ - опитування
Джерело:  online.ua

У понеділок, 25 січня, Вищий адміністративний суд України підтвердив законність заборони Комуністичної партії України.
Про намір заборонити КПУ заявив ще 13 травня 2014 року тодішній виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов, однак Міністерству юстиції необхідно було довести причетність комуністів до сепаратизму.
14 червня 2014 Мін'юст отримав від СБУ докази протиправної діяльності Комуністичної партії та її представників, після чого звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з метою заборони КПУ. Доказова база протиправної діяльності Компартії складається з близько 120 сторінок, а також відео- і аудіоматеріалів. Міністерство юстиції виграло судову справу проти КПУ і домоглося припинення діяльності цієї політичної сили 16 грудня 2015 року.
Незважаючи на докази, керівництво партії подало апеляцію на заборону своєї діяльності, назвавши рішення суду "незаконним" і "необґрунтованим".
Однак Вищий адмінсуд України відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою Компартії, зазначивши, що викладені у скарзі доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не призводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального чи процесуального права.
Виходячи з того, що питання про заборону Компартії був одним з найбільш дискусійних в останні роки в українському суспільстві, редакція ONLINE.UA провела опитування, що думають українці зараз про припинення діяльності КПУ.




Згідно з результатами опитування, більшість громадян України (74%) підтримують заборону Компартії, проти виступило 26% респондентів. Найбільше схвалюють заборону в центрі, на півночі, заході і півдні України. На сході 48% опитаних проти того, щоб діяльність КПУ була заборонена. У РФ же думки розділилися порівну.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?