26 січня в Україні та світі: головні новини дня
Категорія
Політика
Дата публікації

26 січня в Україні та світі: головні новини дня

26 січня в Україні та світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 26 січня.

Україна

1. Депутати повернулися після новорічних канікул і спікер Верховної Ради відкрив перше в цьому році сесійне засідання. Перший день роботи парламентаріїв запам'ятався тим, що спікер парламенту Володимир Гройсман підписав закон про перевибори мера Кривого Рогу, нардепи не подолали вето президента на закон про органи внутрішніх справ, а "безвізовий"законопроект про електронне декларування так і не був включений до порядку денного.
2. У Євросоюзі анонсували проведення в травні саміту Україна-ЄС, головним питанням якого стане виконання поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Також стало відомо, що в Європарламенті проведут ь український тиждень.



3. Секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву президента РФ про те, що включення Донбасу до складу України було «маячнею». Турчинов зазначив, що "Путіна ніхто не питав".
4. Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вперше офіційно оголосив про епідемію грипу в Україні. Однак спад епідемії прогнозують на наступному тижні.

СВІТ

1. Європол опублікував доповідь, в якій йдеться, що терористичне угруповання ІДІЛ створює в Європі таємні терористичні тренувальні табори.
2. Телеканал ВВС представив документальний фільм «Таємні багатства Путіна», в якому президент РФ звинувачується у використанні влади з метою накопичити таємні статки.



3. Президент Болгарії висловив думку, що нинішній стан відносин РФ і західної демократичної громадськості слід характеризувати терміном «холодний мир».
4. Чехія скликає надзвичайний саміт країн Вишеградської четвірки для обговорення міграційної кризи в Європі.
5. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наголосив, що Кремль не збирається вести переговори про повернення Криму Україні.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?