У Києві затримали німецького хакера
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві затримали німецького хакера

У Києві затримали німецького хакера

У столиці України затримали громадянина Німеччини, якого підозрюють в кібератаках, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу Національної поліції.


«Іноземець організував серію DDos-атак на сайти півтора десятка інтернет-магазинів. За припинення атак він вимагав більш 1,5 мільйонів євро. За загальними підрахунками, українські компанії понесли збитків на більш ніж 2,6 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що його затримали працівники Департаменту кіберполіції разом зі слідчими з метою арешту і подальшої екстрадиції до Німеччини для притягнення до кримінальної відповідальності.
Згідно з рішенням слідчого судді одного з районних судів Києва відносно затриманого застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб.
«Правоохоронні органи Німеччини підозрюють затриманого у вчиненні як мінімум 15 кримінальних правопорушень (атак на комп’ютер із метою зробити його недоступним) щодо 15 інтернет-крамниць, він був оголошений у міжнародний розшук», - зазначили у прес-службі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?