У Данії зафіксований перший в Європі випадок зараження вірусом Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Данії зафіксований перший в Європі випадок зараження вірусом Зіка

У Данії зафіксований перший в Європі випадок зараження вірусом Зіка
Джерело:  NV

В одну з лікарень другого за величиною міста Данії Орхус поступив пацієнт, якому діагностували зараження вірусом Зіка, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое время.
Це перший в Європі випадок зараження вірусом Зика. За даними медиків, громадянин Данії подорожував країнами Центральної і Південної Америки, де вірус наразі активно поширюється.
Вірус Зіка вже розповсюдився на 21 країну Північної та Південної Америки. Особливому ризику піддаються вагітні жінки, чиї діти можуть з'явитися на світ з мікроцефалією. Вперше вірус був виявлений в 1947-му році у африканських мавп. Після цього на континенті, а також в деяких регіонах Азії спостерігалися короткочасні спалахи захворювання. Проте до недавнього часу його не пов'язували з відхиленнями у розвитку плоду, які призводять до мікроцефалії у новонароджених.
Рознощиками вірусу Зика є комарі виду Aedes.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?