Україна пропонує провести консультації країн Будапештського меморандуму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна пропонує провести консультації країн Будапештського меморандуму

Україна пропонує провести консультації країн Будапештського меморандуму
Джерело:  online.ua

Глава міністерства закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на слова міністра закордонних справ Сергія Лаврова щодо Криму. Міністр закликав країни Будапештського меморандуму провести консультації. Фотокопія заяви опублікована в Twitter МЗС України, передає ONLINE.UA.
"Враховуючи те, що у зв'язку з сьогоднішніми висловлюваннями офіційного представника РФ "виникає питання про зобов'язання" згідно п. 6 Будапештського меморандуму, ми ще раз пропонуємо провести консультації за участю всіх країн Будапештського меморандуму", - написав Клімкін.
Він зазначив, що РФ порушила п. 1 Будапештського меморандуму, яким зобов'язувалася поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України.
"Росія порушила і надалі порушує п. 2 меморандуму, де вона підтвердила, що ніяка її зброя ніколи не буде використовуватися проти України. РФ протягом останніх років порушує пункт 3 Будапештського меморандуму, здійснюючи економічний тиск", - підкреслив глава МЗС України.
Враховуючи все це, Клімкін поставив запитання: "Для того, хто впевнений, що не порушує меморандуму, в чому ж є побоювання щодо таких консультацій?"

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що його країна не веде переговорів щодо повернення Криму, оскільки вважає його територією РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?