ASUS анонсувала плату 970 Pro Gaming/Aura
Категорія
Технології
Дата публікації

ASUS анонсувала плату 970 Pro Gaming/Aura

ASUS анонсувала плату 970 Pro Gaming/Aura
Джерело:  itc.ua

Компанія ASUS оновила свій парк материнських плат для платформи Socket AM3 +, представивши ASUS 970 PRO GAMING / AURA. Модель на чіпсеті AMD 970 отримала цілий ряд опцій, які раніше були доступні лише сучасним платам для процесорів Intel.
Плата ATX-формату оснащена чіпсетом AMD 970 і дозволять використовувати процесори, призначені для установки в роз'єм Socket AM3 +. Модель має 8-фазну підсистему живлення і пропонує 4 слоти для модулів пам'яті DDR3-2133 (до 32 ГБ).

ASUS 970 PRO GAMING / AURA є першою платою на базі AMD 970, для якої реалізована підтримка технологій SLI і CrossFire. Номінально сам чіпсет не дозволяє розподіляти лінії PCI Express, але розробникам не тільки вдалося обійти це обмеження, запропонувавши режим x8 + x8 для повноформатних слотів PCI Express, а й отримати сертифікацію NVIDIA.

Ще одна цікава опція - порт M.2, для якого виділено 4 лінії шини PCI Express 2.0. Підсумкова пропускна здатність в 16 Гб / c дозволяє підключати швидкісні накопичувачі і розраховувати на хороші результати.

Плата також отримала додатковий контролер USB 3.1. На інтерфейсну панель виведено два відповідні порти формату USB Type-A з пропускною спроможністю до 10 Гб / c. До актуальних можливостей ASUS 970 PRO GAMING / AURA також можна віднести наявність 4-контактного роз'єму для підключення помпи рідинної системи охолодження.

Ну і, останній писк техно-моди - життєстверджуюче LED-підсвічування. Крім очікувано залитої променями світлодіодів прикордонної доріжки аудіопідсистеми, «світлячки» розмістилися і на радіаторі чіпсета. При цьому є можливість використовувати різні режими і самостійно налаштовувати колір підсвічування.

Аудіопідсистема побудована за всіма канонами, вже сформованими для пристроїв подібного класу - Realtek ALC1150 під металевим кожухом, ізоляція аудиотракта, спеціалізовані ємності і передпідсилювач.


На інтерфейсній панелі переконливий набір портів USB, також відзначимо наявність оптичного S / PDIF. відеовиходів немає, оскільки процесори під AM3 + не мають інтегрованої графіки. В цьому випадку дискретна відеокарта обов'язкова.


Рекомендована роздрібна ціна ASUS 970 PRO GAMING / AURA для американського ринку - $119. Цікаве рішення для тих, хто зважився на збірку системи середнього класу на базі вже не дуже нових, але все ще актуальних і конкурентних чіпів AMD.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?