Бузина допоможе уникнути застуди
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Бузина допоможе уникнути застуди

Бузина допоможе уникнути застуди
Джерело:  Ортодокс

Дальні рейси часто супроводжуються носовою сухістю і підвищеною вірогідністю інфекцій дихальних шляхів у зв'язку з безпосередньою близькістю до інших пасажирів, але американські вчені з Інституту охорони здоров'я Гріффіта встановили, що ягоди бузини можуть забезпечити деякий захист від грипоподібних симптомів і простудних захворювань, пише Orthodox.
Невеликі фіолетові ягоди бузини протягом століть використовувалися в традиційній медицині. Попередні дослідження визначили, що бузина була ефективною проти вірусів і бактерій, що викликають респіраторні інфекції.
Фахівці вивчали 312 пасажирів економ-класу, які подорожують з Австралії до пункту призначення за кордоном, протягом двох років, щоб перевірити ефект вживання бузини на їх загальний стан здоров'я після польоту.
Пасажири споживали 900 мг екстракту бузини кожен день, починаючи за 10 днів до польоту, і продовжили приймати ще 4 дні після їх прибуття. У той час як виникнення простудних захворювань істотно не відрізнялося між учасниками, які приймали екстракт бузини, і тими, хто приймав плацебо.
Дослідження показало, що люди, які вживали бузину, мали менш виражені симптоми застуди, які проходили набагато швидше.
Крім того, було виявлено, що в той час як всі учасники відчули погіршення здоров'я в проміжок між посадкою в літак і прибуттям, у групі плацебо спостерігалося найбільш значне погіршення здоров'я, в той час як бузина допомогла учасникам іншої групи стабілізувати його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?