Більшість українців не готові замінити паперовий паспорт на ID-карту - опитування
Категорія
Культура
Дата публікації

Більшість українців не готові замінити паперовий паспорт на ID-карту - опитування

Більшість українців не готові замінити паперовий паспорт на ID-карту - опитування
Джерело:  online.ua


У понеділок, 25 січня, почалася видача перших ID-паспортів. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вручив перші ідентифікаційні картки з чіпом громадянам України, яким виповнилося 16 років і які отримували свій перший паспорт.
ID-паспорт - це офіційний документ, що засвідчує особу, у тому числі в електронних системах різних рівнів і призначень, зазвичай виконаний у форматі пластикової карти. 46,6% країн ООН використовують такі карти.
За словами глави уряду, ID-карти необхідні для того, щоб прискорити видачу біометричних паспортів. Крім того, у нових електронних паспортах у формі ID-картки передбачена можливість внесення додаткових даних, таких, наприклад, як дані про соціальні виплати, дані платника податків та інше. Таким чином, в українців буде один документ, за допомогою якого можна буде отримувати послуги від держави навіть через Інтернет, що значно зменшить паперову тяганину з отриманням довідок.
Глава МВС Арсен Аваков заявив, що протягом наступних 4-х років новий паспорт буде у всіх громадян України.
Незважаючи на всі позитивні властивості та можливості ID-паспорта, більшість українців (65%) поки не готові замінити старий паперовий документ на електронний. Такі результати опитування, яке провела редакція ONLINE.UA. Найменше бажання оформляти smart-паспорт висловили жителі східної України - 11%, позитивно до змін ставляться на півдні - 47%, в центрі та півночі країни - 40%.




Варто зазначити, що отримання ID-паспорта - це право, а не обов'язок, термін його дії безстроковий, а перше отримання, зміна прізвища або імені є безкоштовним.


Оформити ID-паспорт можна в Міграційній

службі

або на Єдиному державному

порталі

адміністративних послуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?