Міжнародний суд розслідує військові злочини в Грузії в 2008 році
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародний суд розслідує військові злочини в Грузії в 2008 році

Міжнародний суд розслідує військові злочини в Грузії в 2008 році
Джерело:  NV

У середу, 27 січня, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі уповноважив прокуратуру почати розслідування військових злочинів, які могли бути вчинені на території Південної Осетії під час збройного конфлікту в Грузії в період з 1 липня по 10 жовтня 2008, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое время.
У заяві Міжнародного суду говориться, що є підстави вважати, що в Південній Осетії було скоєно злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС. Йдеться про злочини проти людяності (вбивства, насильницьке переселення людей), і про військові злочини (напади на цивільне населення, навмисні вбивства, мародерство). За даними суду, ці злочини імовірно були здійснені в ході збройного конфлікту в період з 1 липня по 10 жовтня.
Збройний конфлікт між Грузією та підтримуваними РФ сепаратистськими угрупованнями Південної Осетії і Абхазії почався в серпні 2008 року.
Раніше повідомлялося, що суд в Гаазі вбачає військові злочини в російсько-грузинській війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?