Штайнмайєр звинуватив РФ у втручанні у внутрішні справи Німеччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Штайнмайєр звинуватив РФ у втручанні у внутрішні справи Німеччини

Штайнмайєр звинуватив РФ у втручанні у внутрішні справи Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зробив незвично різку заяву у відповідь на претензії його російського колеги Сергія Лаврова щодо справи "російськомовної дівчинки", передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Німецький дипломат звинуватив російського міністра у втручанні у внутрішні справи ФРН. Раніше Лавров заявив, що Німеччина намагається "політкоректно залакувати дійсність заради цілей внутрішньої політики".
У своїй заяві Штайнмайєр підкреслив, що немає ніяких підстав для використання інциденту "для політичної пропаганди і втручання в і без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювання її". За словами міністра, влада ФРН робить все можливе для з'ясування обставин резонансної ситуації.
Схожу позицію висловив і уряд Німеччини, застерігаючи РФ від використання нібито "згвалтування" російської дівчинки в Берліні з політичною метою.
"Немає ніяких причин, власне, не можна використовувати цей випадок як політичний інструмент", - заявив прес-секретар уряду Штеффен Зайберт. Штайнмайєр рекомендував владі РФ чекати результатів розслідування.
Раніше повідомлялося, що в низці німецьких міст відбулися акції протестів російськомовних жителів Німеччини, спрямовані проти насильства з боку іноземців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?