ВООЗ скликає позачергове засідання через вірус Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ скликає позачергове засідання через вірус Зіка

ВООЗ скликає позачергове засідання через вірус Зіка

У четвер, 28 січня, в Женеві виконавча рада Всесвітньої організації охорони здоров'я проведе екстрене засідання, присвячене виробленню термінових заходів із боротьби з вірусом Зіка, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.


Таке рішення було прийнято після того, як американські вчені попередили про існування небезпеки виникнення пандемії лихоманки Зіка.


Переносниками вірусу Зика є комарі. Головною небезпекою захворювання вважається мікроцефалія - ​​вроджене зменшення розмірів мозку і черепа у плода, що призводить до розумової відсталості. Вірус Зіка вже спричинив дефекти у тисяч новонароджених в державах Карибського басейну і Латинської Америки, переважно в

Бразилії

. У Домініканській республіці

створили

штаб з надзвичайних ситуацій у зв'язку з появою в країні вірусу Зіка.


Згідно з

розпорядженням

влади США, лікарні на деякий час перестануть брати донорську кров від осіб, що відвідали тропічні країни, розташовані в зоні ризику. Кілька авіакомпаній запропонували повернути гроші вагітним жінкам з числа пасажирів, які забронювали квитки на рейси в Латинську Америку.


Раніше повідомлялося, що в Данії

зафіксовано

перший в Європі випадок захворювання на вірус Зіка.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?